5 NAJBOLJIH NAMINRICA ZA PODMLAĐIVANJE ŽENA PREKO 40 GODINA: Sprečavaju BORE i poboljšavaju TEN - sijaćete
Evo šta treba da jedete..., Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

5 NAJBOLJIH NAMINRICA ZA PODMLAĐIVANJE ŽENA PREKO 40 GODINA: Sprečavaju BORE i poboljšavaju TEN - sijaćete

Nisu dovoljne samo kreme i mazalice, bitno je da kožu negujete i iznutra

Objavljeno:

Ako želite zdravu i sjajnu kožu, hrana koju jedete je mnogo važnija od seruma koje na nju nanosite. Nemojte nas pogrešno shvatiti: hidratantna krema koja hrani kožu prepuna sastojaka kao što je hijaluronska kiselina će uvek pomoći da se stvori uglađen ten, ali hranjenje vaše kože iznutra je način da obezbedite da nivoi kolagena i elastina ostanu na vrhunskom nivou kako starimo.

U poslednje vreme se mnogo fokusira na najbolje izvore proteina, što je važno za povećanje nivoa energije i održavanje zdravlja. Ali voće i povrće su prirodni hidratatori kože i raskošniji ten čeka vas kada u svoje obroke i užinu uključite neku od ovih namirnica bogatih vitaminima.

Evo pet najboljih hidratantnih namirnica koje možete jesti preko 40 godina jer mogu sprečiti bore i podstaći sjajniji ten.

1.Paprike

Paprike se sastoje od 92 odsto vode
Paprike se sastoje od 92 odsto vodefoto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Paprike se sastoje od 92 odsto vode, što ih čini jednom od najhidratantnijih namirnica u kojima možete uživati. Njihove druge nutritivne prednosti uključuju vlakna, koja su važna za zdravo varenje i zdravlje kože, i vitamine C, B6, K1, E, A, plus kalijum i folat.

Osim toga, ukusne su. Dodajte ih salatama i pilećim gulašima ili ih iseckajte i jedite kao užinu sa zdravim umakom poput humusa, koji je omiljeno jelo Rajana Goslinga.

2. Jagode

Prava superzvezda porodice voća kada je u pitanju nega kože, jagode, prepune su vitamina C — a ovaj vitamin je odgovoran za pomoć vašem telu da stvori više kolagena, koji je, kao što svi znamo, odgovoran za mladost i elastičnost naše kože. Kao i paprike, jagode se sastoje od 92 odsto vode, pa su odličan hidratant, a sadrže i folat, vlakna, kalijum, mangan. Imaju malo kalorija i puno antioksidanata.

3. Špargla

Špargla možda ne izgleda kao pretendent kada je u pitanju većina hidratantnih namirnica (manje je ukusna u poređenju sa drugim voćem i povrćem), ali se zapravo sastoji od 92 procenta vode, i to je baš ono što vam je poterbno, bez obzira na to da li je jedete kuvanu ili sirovu. Špargla ima veoma malo kalorija (pola šolje sadrži samo 20 kalorija), ali je bogata vitaminima K, A i C; vlaknima, folnom kiselinom, kalijumom i fosforom.

4. Lubenica

Očigledan izbor, možda, za hidrataciju, ali vredi uključiti na ovu listu
Očigledan izbor, možda, za hidrataciju, ali vredi uključiti na ovu listufoto: Printscreen/Youtube/ Saffron Trail

Očigledan izbor, možda, za hidrataciju, ali vredi uključiti na ovu listu: lubenicu, koja se sastoji od 92 odsto vode. Jedna šolja lubenice sadrži manje od 50 kalorija i vitamine C, A i B6, pored kalijuma. Očigledno je da lubenicu možete da isečete i jedete kao ukusnu užinu, takvu kakva jeste, ali je odlična i kada se peče na roštilju i dodaje u salate.

5. Pečurke

Sveže pečurke sadrže između 85 i 95 procenata vode, što ih čini još jednim hidratantom ispod radara za koji verovatno nikada ne biste posumnjali. Pečurke su takođe odličan izvor proteina, vitamina D, selena, bakra, kalijuma i vitamina B. Nekoliko ih ispecite na roštilju ili ispecite i poslužite kao prilog (potrebno je samo malo maslinovog ulja i soli da se zapeče) i dodajte u salate i supe.

Da biste maksimalno pojačali hidrataciju, ne gledajte samo na serume i hidratantne kreme – idite do pijac ili marketa i nabavite nešto od ovog ukusnog i zdravog povrća i voća sa visokim sadržajem vode.

BONUS VIDEO:

01:15

KRVAVA NOĆ U NOVOM PAZARU! Doktor koji je primio izbodenog dečaka OTKRIO U KAKVOM JE stanju: Policija identifikovala napadače

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.